Turist javisst, och vackert bröllop :)

Tjo!

Nu, sent om sider, ska här skrivas en skvätt om förra helgen när familjen sundberg var i stockholm och turistade.
Vi åkte tidigt på morgonen, och sen direkt från arlanda med speed-tåget in till centralen. Sen knalla vi runt hela dagen och fikade, handlade saker, fotade lite och allmänt bara såg oss omkring. Man kände sig som världens turist, haha. Men å andra sidan var man väl det, oavsett hur många gånger vi har varit där.


Vi knallade in på "Café Kladdkakan" och åt en underbart stor och god frukost i form av varma mackor (klockan var trots allt bara typ nio på morgonen). Och all familjens nyttighet till trots kunde vi inte låta bli att dela på en enorm chokladboll till efterrätt. Den var helt sinnessjukt god! Vet inte hur dom hade lyckats, men den var iaf perfekt balanserad, smakade inte smör alls eller för mycke kakao eller något sådant, som såna bollar ju gör rätt ofta annars - både hemma och på café. Åk dit, rekommenderas ;)

  
 

Vidare vi rullade, mätta och slöa, haha. Vi gick länge längs Västerlånggatan (största butik-vägen i gamla stan) och kikade på allt från vikinga-souvernirer till glassbutiken där strutarna bakas medans man ser på. Jag fick inte med mig någon in på Science Fiction Bokhandeln, men å andra sidan lämnade jag stället mycket nöjd med mig själv, i sällskap med nio nyinhandlade fantasyböcker ;)
Totalt la jag nog kring två papp på hela shoppingdagen i huvudstan, för det blev lite kläder och annat krimskrams också. Men de kändes värt, jag handlar ju så sällan grejor så de va faktiskt riktigt kul :)

Sen på lördagen (vi åkte ner torsdagen) var det bröllopet som vi egentligen var där för. Det var jättemysigt, ett borgerligt bröllop med bara närmaste släkt och några få vänner. Hon som gifte sig är morsans kusin :)
Det var en mycket vacker ceremoni nere vid vattnet under en gullig liten kupol. Vigselförrättaren snackade rätt mycke, men det gick ändå väldigt fort i jämförelse vad det kan göra ibland när det är för mycke ceremoni över det hela.
Sen fick vi god mat i form av en sommarbuffé med massa gott. Vi åt och pratade, lyssnade på ett par tal för många, och tittade på presentöppningnen.
Totalt sett ett väldigt trevligt bröllop :D

 

Kommentarer
Postat av: TJ

mums, investera två papp på prylar... dreglar

Nio fantasy böcker!? då har du något att läsa, iaf ^^

Fina bilder. Me like tumme upp

2009-07-23 @ 11:11:14
URL: http://johnnytoyra.blogspot.com/
Postat av: carro

Åh! vatten och kupol! som mitt drömbröllop!! mysigt med familjeresa förresten:)

2009-07-23 @ 14:59:29
URL: http://carou.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0