Skön dag, skön bok.

Daniel är en schysst kille. Kanske för schysst, men han vill ha det så. Ger oftare fördelar än nackdelar, även om det inte alltid är najs. Har ju spelat på snäll och glad hela livet, varför ändra ett vinnande koncept?
Har en ny syn på livet och folk. Danneman har vuxit en centimeter till och lärt sig nya saker i chefens favoritskola: LHS, Livets Hårda Skola. Fokuserad på jobbet på nya stället, sliter och ler. Njuter ju av kneget, och nu med rutin är det bara softare och softare. Mer tid att njuta, både av arbetet och fritiden.

Ledig idag, gillar livet i värmen. Hade varit cool med lite skidåkning men vad ska man göra. Trapped på en paradisö med värsta jobbet. Jävligt fint andrahandsval. Eller första hand förstås, annars hade han ju inte varit här. Tankarna: Glider ändå mot branta vita sluttningar och heta brudar i snygga skidkläder. Shit nästa säsong blir ännu bättre än den här, myser Daniel för sig själv på terrassen. Glida in och ha koll, köra på med ballaste kneget någonsin och sen dra till alperna lagom tills abstinensen börjar bli outhärdlig. Bättre planerat än i år.
Men den här säsongen är fan sweet den också, inget snack om det. Bergsguide på heltid och lekfarbror med ballaste kidsen på deltid: Livet rullar på. Efter fyra månader är det vardag. Och det är mer än tre månader kvar. Mer än ett halvår av värme och äventyr, och med sköna människor. Skidåkningsabstinensen kan ta sig. För i år i alla fall. Berg och hav i tjugo grader på andra sidan nollsträcket tar ändå upp all tid som finns. Mest panchos på stranden, men en och annan het brud. Helt utan skidkläder, eller mycket kläder alls. Få topless under femtio, men en cool bikini eller t-shirt heelt okej på en fin kropp.

Sovmorron: fick inte tag på polaren med bil före han hade dragit. Ingen klättring eller vandring idag alltså. Lördagar dykcentret stängt. Fan, va gör man själv en lördag?
Inte sugen på att leka med kidsen idag. Har varit där så mycke, och chefen vill väl ha någon dag i veckan utan kollegor inom synhåll. Det vill Daniel också för den delen.
Slutsatsen: Inget vidare spännande på hela dan. Soft förmiddag, käkat galet bra frulle med avokado och salami på rostade rågskivor. Yoghurt och ett par koppar Twinings’ Earl Gray. Tokmätt. Börjat med en ny bok, riktigt najs. Inte ny i hyllan, men ny framför näsan: ”Snabba Cash” av Jens Lapidus. Som förväntat jävligt intressant bok, och ballt skriven. Johan fattar. Anna fattar. Massa folk man känner som har läst den by now. Ni som inte har läst den fattar väl inte. Läs den, eller det här blogginlägget, så fattar ni nog hur den är skriven. Kul stil försöka härma.

Lutar åt gymmet, eller kanske löprunda. Shit, lördag: Gymmet stänger två. Klockan redan ett. Bäst att sjappa snarast så hinner man köra lite mage innan man drar ut på långtur bort mot öknen. Minst sju kilometer tur och retur, vissa hävdar det är mer än en mil. Måste kolla upp det sen. Upp till gymmet via Lenas internetcafé, laddar bara mobilen lite snabbt.
Skriver namn och träningsnummer på listan som sig bör. Drar igång. Träningsvärk från igår, men magen kan aldrig få för mycket. Har ju showat off dom svagt synliga magrutorna, men jagar sista lilla. Fånigt, trodde inte man skulle bli sån som jagar magrutor, tänker Daniel och ler för sig själv. Men det är ju så jävla nära. Svårt att låta bli.

Löpningen känns bra. Varmt som mierda mitt på dan, men vill få det bortgjort. Springer med bar överkropp och känner solstrålarna belägra huden. Men localbrännans murar kommer aldrig ge vika, väntar ut belägringen utan problem. Lär gå runt med minst fyra olika färgnyanser tatuerade på kroppen ända till nästa säsong, och då byggs det på igen.
Smällar man får ta. Lätt värt det, och har man bara tischen på sig är man plötsligt bara galet snygg och solbränd.

Duscha efter rundan, grymt skönt. Bästa schampot: Head & Shoulders Menthol. Känns som tigerbalsam några sekunder, riktigt rent och fräscht när man är klar. Downside är att man blir förbannat kall. Härdar ut, och tar på sig tjocktröja och strumpor.
Dåligt med livet i värmen: vill man ha strumpor är det dojorna som gäller, oavsett mängd svett och/eller kompislukt. Strumpor i sandalerna inte snyggt, till och med Danneman fattar det.

Men eftermiddagen inte lika varm. Svalt och mulet, blåsigt dessutom. Vad ska man hitta på resten av dagen? Blir inget äventyrande ALLS, cykeln hemma hos kollegan och orkar inte gå förbi där heller. Landar på busshållplatsen norrut, utanför det blekfula shoppingcentret i ljusrosa betong. Decathlon hägrar. Enorm sportbutik på ca en timmes avstånd med buss. Kanske nya billiga dojjor: Dom gamla superslitna.

Daniel sitter på hållplatsen, fortsätter läsa. Undrar varifrån han känner igen bruden som sitter längre bort. Ganska söt, men hon tittar bort. Nervöst på nåt sätt. Kanske jobbar hon på Spar, butiken där han brukar handla. Ja, det är det nog. Men alla mucheres som jobbar där brukar le så glatt och hälsa med ”¡Hola guapo!” när han kommer. Skit samma, man kan ju inte hälsa på alla här i världen.

En buss rullar in, men fel nummer. Åter till Jorge och JW och dom andra karaktärerna i boken. Läser vidare och tittar upp just som rätt buss rullar iväg från hållplatsen. Han reser sig hastigt. Hur i helvete kunde han missa den? Men schyssta killen springer inte fram och bankar på rutan. Återvänder till boken. Klockan bara tre och stället har öppet halva natten: Det kommer fler bussar.
Och det gör det. Bara en kvart senare är han på en annan buss, med fel nummer och fel mål, men samma färdväg. ”Mååålet e ju ingentiing, väägen e all-allallalla-lalla-lallaa.” Robban Broberg.

Hoppar av bussen. Nästangratis-klockan från Claes Ohlson visar strax efter fyra med stora svarta digitala siffror. Hungrig, men det får vara till senare. Vill varken lägga tid, pengar eller energi på det just nu. In på jätteaffären. Vandrar sakta omkring i havet av ordnat kaos: Fina rader med prylar. Fullt med folk som pratar. Barn som springer, skriker och spelar basket eller fotboll. Bollar studsar mellan kunderna. Alla tittar och känner, något för mig också.
Hittar schyssta tischar för löpningen. Tar två: En brun och en mörkgrön. En cool ljusgrön tröja av garanterad miljöproducerad bomull, för halva priset. Visst, låter bra. Men bara en av den.
Men skor viktigast. Var fan är skohyllorna. Daniel provar fyra olika par löparskor. Dom är bäst, kan man ha till allt. Vandringsskor jävligt trist att löpträna i.
Alla fyra är bra. Näst skönaste billigast. Dom blir det. Klen dämpning, men sjuka priset. 24€ för snygga grymma skor. Dom håller säkert ett halvår eller två.

Degar i kassan och smilar åt kassörskan. Söt brud som ler tillbaka. Siktet på bussen, hem och käka. Läser mera på bussen. Förbannat medryckande bok.
Lagar pasta som vanligt. Han känner sig som kungen av pasta by now. Fixar tomatgryta med paprika och bläckfisk. Mycket kanel, jävligt god krydda, och lite vitlök och svartpeppar. Färsk avokado på sidan och en clara att dricka. Blev riktigt gott.

Funderar på att dra ut. Men det får va. Fan vilken tjugotvååring man är, tänker Danneman men ignorerar normerna som vanligt. Synd förstöra så skön kväll med våldsamma högtalare och tjatiga inkastare. Brutala brudtorkan i lägenheten kan inte ens ändra inställningen ikväll. Läsa nån timme till och krascha låter mer i hans smak.

Inte exakt så det hände: Danneman hamnade ju här vid burken istället. Den gamla kassa laptopen utan batteri, som inte pallar dvd-skivor. Men duger att skriva på. Nu en sista kopp te och nåra sidor om Mrado och dom andra. Sen säng.
Han betraktar sitt verk, och hälsar på den trevliga serben som bor i lägenheten brevid när han går förbi terrassen. Killen söker jobb, men är ute och festar varje kväll. Inte Daniels stil. Nån gång ibland jävligt kul, men inte för ofta. Han snarkar snart som han brukar, ikapp med transferbussarnas nattliga lördagsbrus.

 


Grattis lilla far!!

tjO

Som vi alla vet by now så är det lite halvkass frekvens på bloggandet eftersom jag inte har lika enkel tillgång till nätet numer. Och man vill ju skriva lite mera när man väl sätter sig så då blir det inte av.
MEN, när min käre far fyllde år igår (grattis igen!) önskade han sig i present att jag skulle skriva lite oftare, så då ska jag ju självklart göra ett tappert försök i alla fall ;)

Idag har jag äntligen, sex veckor och sextio € senare, fått mitt nya körkort! Om det är nån som har missat det så tappade jag bort min plånbok förut och det har alltså tagit till nu att fixa nytt körkort här nerifrån. Men men, nu är det gjort så slipper man tänka på det iaf :D


Jag nämnde ju senast att jag har börjat klättra igen efter denna gigantonorma downtime på den fronten, och i lördags var vi på ett nytt ställe.
Och DÄR klättrade JAG en TJUGOFEMMETERSVÄGG, utan att nästan känna av nån höjdrädsla alls! Får väl tillägga att det var ganska rejäl pluslutning och rätt enkel klättring, men HÖJDEN var ju ascoolt att den gick så bra. Det blir bättre och bättre det här, det känns :D

Har varit och dykt en del igen också, och påbörjat mitt Advanced cert. Av fem fristående kurser man ska välja ihop har jag gjort två, vilka blev Drift Dive och Wreck Adventure Dive. Riktigt coolt :D
Sen blir det Deep Dive, Underwater Photography och en till som jag inte har valt än. Najs najs.


Nåt annat askul som är värt att nämna är att lilla syster yster äntligen kommer ner snart!! Ska bli skitkul att ha med henne och dyka, klättra, vandra, cykla och allt annat ballt vi håller på med här nere på äventyrsön!
Lilla trollbarnet, ska bli riktigt roligt :D


Meeen, nu ska jag iväg med en företagsgrupp och käka supernajs middag på en av öns bästa resturanger! Som om inte jobbet vore tungt nog redan innan....
;)

Ha det najs folket. Vi hörs!!


the most awesome klättringsdag ever

tjOO

I lärdags (jag veet, jag är seg) var jag och KLÄTTRADE för första gången på fyra år.Och shit va bra de gick och va kul de var!! Lärde känna två härliga nya människor och fick känna att jag verkligen klarade klättring på ett sätt som jag nog inte gjort förut. Kanske inte svåraste klättringen, men en av dom svårare jag har gjort, och det gick ändå riktigt bra från första gången nu :D
Sjukt fint väder också, vilket ju inte försämrade det hela direkt. Jag har en del bilder från denna underbara dag, men dom låter vänta på sig som vanligt hehe. Så fort jag får med mig usb-minnet till en dator med internet blir det lite ny visuell njutning, det lovar jag ;)

Kort idag igen, ska hem och krascha på kudden nu. Men ha det underbart där ute i världen, vi ses!!
Kraam :D

med kylväska mot toppen

tjo!
Idag har varit trevligt, med specialevent uppe på Pico de las Nieves (högsta toppen). Det var 28 glada vandrare från en företagsgrupp som var med och vandrade.
Det som gjorde dan lite speciell för oss, var att vi skulle catra upp mat till dom på toppen... Toppen som det inte går väg till... Maten som vi hade i kylväskor... Som vi alltså bar upp för hand xD
Det var väl inte så farligt iofs, men det var tyngre än vanligt att gå kortaste leden till toppen (typ 3 km bara) hehe! Men det var god pastalåda, och bröd och korv och läsk och vin och öl och så, så det var en trevlig lunch i strålande sol, klar sikt och uppsluppen stämning.

Inte så mycke annat spännande att førtelle, blev ingen hel roman idag hehe. Men vi hörs igen mina vänner!
Ha de gott! :D


Barnkalas och den fjärde guiden

Tjo!
Allt bra? Alla glada?

Igår kom Susanne ner, som ska jobba med oss resten av säsongen! Hon var här en vecka på semester/intervju i höstas, och nu är hon här. Verkar va en bra tjej!
Nåt som är riktigt najs med det är (förutom att man blir en mer att täcka in fler möten och bättre vandringar och allt sånt) att nu blir det en till som kan dela upphämtningarna med mig!! Awesome!!!
Jag har ju kört alla upphämtningar tidigt på mornarna hittills eftersom Kalle bor så långt bort och Björn inte kan gå upp och åka iväg utan att väcka busungarna och låta Linda ta dom själv (vilket ju inte vore heeelt populärt alla gånger hehe). Men nu när Susanne är här, och dessutom ska bo här i San Agustin som vi (fast i egen lägenhet), så kan vi köra varannan! Fatta vilken avlastning!! Jag har iofs inget emot att starta dagen med en uppfräschande cykeltur, men shit så skönt ändå att få "sovmorron" till typ... SJU vissa vandringsdagar :D


Idag har varit en mycket trevlig dag, trots en liten fuckup jag lyckades med. Hade glömt ljudlöst på telefonen efter mötena och hade åtta missade samtal och en arg chef (och framför allt en arg fru till chefen) som ville ha tillbaka bilen PRONTO. Men mötena gick bra och när det löste sig med bilen så sen fokuserades det på nåt mycke roligare. Nämligen BARNKALAAAAS :D
Elva vilda ungar mellan åldrarna ½ och 7 ungefär, och typ alla deras föräldrar, intog Björn och Lindas hus under ett par timmar nu på eftermiddan. Anledningen till kalaset var att Leon (den yngre av mina två busungar) fyller 1 år idag!
Efter allmänt överkonsumerande av diverse kakor, läsksorter, tårtor (Linda hade bla bakat aaaass god kladdkaka) har det nu lugnat sig igen och jag och Inez (Leons storasyster alltså) har precis sett på Lejonkungen. Jag erkänner villigt att jag hade minst lika kul som hon, haha! De va länge sen jag såg en disneyfilm nu och dom e ju verkligen för härliga :D
Och nu hamnade jag här hehe. Hade ju tänkt skriva ett litet inlägg igår, men det var en stor skara chatt-tokiga vänner som höll kvar mig på facebook en stund och sen hann jag inte. Men det var mycket trevligt som alltid, så jag känner att jag prioriterade helt rätt :D
I miss you guys, när kommer ni ner och hälsar på??? Jag kommer ju fan inte hem än på flera månader så NÅGRA av får väl ta och pallra er ner i alla fall! De skulle verkligen va skitkul, och jag tror jag kan ordna billigt boende utan några större problem också.. Ska väl inte lova nåt, men de e iaf askul om de kommer folk och hälsar på :)

Nu ska jag nog knalla ner till mig och laga lite fjällmässig matlåda (min standardiserade pastasallad! very naajs) till imorron. Asmånga vandrare imorrn förresten, så de e kul! Och tisdag blir inte ledig dag, då har vi en specialgrupp som vi ska fixa mat till ute på fjället, så de blir en heldag det också. Verkligen perfekt tajming att Susanne kom ner ju den här veckan när det är mycke att göra! Men som jag brukar säga, vad gör det när jobbet är så roligt?? ;)


Inga bilder idag, men det finns några nya (bland annat från jättemysig grillfest hos dykgänget nere i Taurito härom dan!!).
Men dom kommer så småningom :D

Kram på er mi amigos!! Vi hörs igen! <3

BILDFROSSA

Tjo!
Märks det att jag är ledig tvâ dar i rad eller? Grymt skönt, men jag börjar redan bli lite raslös haha.
Hade ett pr fina planer pâ cykling och/eller dykning idag, men det fick bli en mellandag till. Det behövdes tror jag. Inte för att jag är utarbetad direkt, men man ska inte underskatta vila heller ;)

Nu, i ledighetens anda, har jag i alla fall fâtt tummen ur * och lagt upp mssa nya bilder!!!
Det finns som vanligt lite mer pâ facebook, men här är 40 stycken iaf :D



Sâg att jag hade missat att lägga upp lite gamla dykbilder här pâ bloggen ocksâ!


Gotta love diving :D


Everything OK


blubb blubb


Dykning i Taurito med Blue Explorers!


Stencool papegoja :D


King of the Hill


Fantastisk dag pâ toppen av ön!


Vaad kan det va för växt..?


Nope, inte den heller. Bra frâga..


Morris is Sta Lucia kyrkan


Inne i grottresturangen Tagoror, i Guayadeque dalen


Mysfika i Las Palmas


Världens paella! I Vegueta, gamla stadsdelen i Las Palmas


Moderna konstmuseet i Las Palmas


Egopic! Nyklippt, skägglös (nästan iaf) och solbränd :D


Liten tapaskurs pâ mysig resturang


Floro in action! Friterad fisk är vad som gäller!


Gott gott!


Juan bjuder pâ en avslutande läckerhet. "Gömda kackerlckor" Grymt gott! ;D


Najs vy över Tejeda och Roque Bentayga


Guliga doggies som förföljde oss en lâng bit


¡Barranco muy bueno!


Översvämmade leder är inet hinder! Bara härligt uppfriskande ju!


Ditât ska vi alltsâ.


Grymt vandring med grymt sällskap :D


Kolla va grönt det har blivit, bara nu sista tvâ veckorna!


Tropical, inhemska ölen!


Epic night out med Jonas Hallberg!!


Busunge med gasen i botten! Leon the man!


Nöjd Inez! Världens coolaste sparkcykel ju!


"christmas tree" specificerar inte vilket sorts träd det ska vara. Det här var mitt christmas tree i âr :D


Sâ otroligt vackert med lite vatten :D


Härlig soluppgâng


Världens drag pâ utekväll med tjejerna Sjunnesson!


Jenny var lätt grymmast pâ dansgolvet!


Kolla sjukt goda sikten! Första gângen jag sett ända till La Gomera! (där till vänster bakom teneriffa alltsâ)


Helt otrolig dag pâ mountainbike!


Tagen i farten pâ cykeln xD


Världens mest awesome ställe! Just look at it!


------------------

Sâdär ja! Hâll till godo :D
Missa inte dom tidigare inläggen frân i veckan nu bara för att det här tar sân plats ;)
Jättekramar pâ er!!


Felizidades

Feliz año nuevo amigos :D

Sâ blev det 2010 dâ, och det skâlades in i bubbel och sangria and god knows what else. Trevlig kväll igâr, men nästan alla som tillsammans med mig skâlade och misslyckades fota alla fina fyrverkerier skulle jobba nu idag. Sâ trots mycket folk pâ stan var det inte för just mig speciellt bra drag.
Men alla utekvällar kan inte vara lika stora supersuccéer antar jag hehe, och det var pâ det hela tagen ändâ en mycket trevlig kväll.

Var upp till Björn med allt frân gârdagens i vanlig ordning lyckade vandring, och blev inbjuden att stanna pâ nyârsmiddag! Riktigt roligt och mysigt med Björn och Linda, Björns föräldrar Göran och Mona, och de bâda "vildskallarna". Samltiga uppklädda och lyckligt dansande och busande. Middagen var helt fantastisk, med hummer till förrätt och oxfillé med potatisgatäng till huvudrätt. Helt underbart gott, och alltid lika trevligt att sitta där pâ terassen och mysa :D
Jag och Björn turades om att leka diverse akrobatisa övningar med Inez, vilket slutade i en liten krokodiltâr. Men inget som inte nâgra tomtebloss och ett par körsbärstomater inte kunde bota pâ ett par sekunder ;)

Strax före nio anlände jag till lägenhetsbyggnaden Casa Rosa, eller "Casa de Guías" som det ofta kallas, uppe i San Fernando. Tillbringade dom närmast efterkommande timmarna med ett gäng trevliga charterguide tjejer. Some of whom I'd met before, och nâgra nya ansikten. Dom ât en till synes mycket god kyckling med couscous och sallad och sâ. Jag pallade trots entusiastiska bjudanden inte smaka dock, jag hade ju redan ätit massor av god nyârsmat :)
Vid elva gick vi upp pâ taket, där en större del av husets inneboende hade samlats för inmundigande av allehanda alkoholhaltiga drycker och entusiastiskt fotoposande. Tolvslaget skâlades in, men sen skulle som sagt dom flesta inte vidare ut pâ stan. Jag övervägde nân minut att lâta bli jag ocksâ, och nöja mig med den dittills fina kvällen, men in the light of recent events kunde jag inte lâta bli att hänga pâ dom fâ som skulle ut. Efter ett tag var jag ute pâ egna äventyr, men dom ledde inte till nât spännande. Dansade en del, och träffade ett fâtal människor jag känner och de va kul, men till slut blev det en nattkebab för fem € innan taxin tog mig hem för fem till.

Totalt sett en najs nyârsafton som sagt, men Sjunnesson tjejerna eller herr Hallberg hade varit mycket välkomna om vi säger sâ ;)


Man kan ju säga att dagens vandring var igâr, och idag är jag iaf ledig. Jag har gjort det aktiva valet att medvetet inte göra nâgot aktivt pâ hela dan. Imorron ocksâ ledig enligt vanliga veckoschemat, och trots att jag inte ännu har nâgra tydliga planer ska jag nog hitta pâ nât spännande sâ smâningom. Länge sen jag dök sâ de vore kul, men Blue Explorers har stängt lördagar och Top Diving är helt enkelt sâ mycke dyrare än BE att jag inte kan lâta bli att snâla. Även med "han-jobbar-här-rabatt" är det mindre än halva Top Divings pris att dyka med Blue Explorers. Fâr väl hâlla mig till nästa lediga tisdag xD

Pâ tal om pengar har vi en praktikant pâ rocky just nu (frân igâr till om tvâ veckor) som hyr in sig i min tredje säng. Sâ med en extra liten slant i fickan om ett par veckor blir det nât gott att äta och kanske nât annat kul pâhitt. Jag har fâtt för mig att jag vill prova fallskärmshoppning, men jag laddar fortfarande... hehe ;)


---
Hallâ vad hände nu?? Tvâ inlägg pâ tvâ dar, efter total bloggtorka i tvâ veckor??
Jag antar att kontinuitet inte är mitt forte i den här konserten. Men som âtskilliga människor har sagt âtskilliga gânger redan, allt som spottas ut i den här gröna ramen är ju kul oavsett hur och när. Sâ trots min dâliga tidsupfattning kommer informationsflödet aldrig sina heeelt iaf :)

Nu ska jag gâ ut i solen, nâgra meter bort, och läsa min senaste bok "The Shadow of the Wind" av Carlos Ruiz Zafón.
Kram pâ er gänget, vi hörs igen :D

RSS 2.0