Härlig vecka!

Tjooo!

Riktigt härlig vecka detta. Plötsligt var man ett helt år äldre, i år igen! Tänka sig. Och firats har det gjort! Till och med tårta a la mormor, i två olika tappningar. Båda två (en morotskaka och en after-eight-kaka) självklart lika fantastiskt goda! Men jag återkommer till allt det där alldeles strax.

I tisdags trillade lilla trollungen annapanna ner på ön! Klockren fölsedagspresent, man må säga. Tisdag fram tills hon anlände på eftermiddan utgjordes framför allt av dykning. Båten är trasig och på service just nu, så det blev bilfärd en knapp timme upp till Arinaga på östkusten för att dyka från stranden på ”el cabron”. Mycket trevlig utflykt, till absolut ingens förvåning.
Sen kom systeryster alltså ner, iförd tjock vindjacka och mössa… jag hade shorts och flip-flops… bara… men men. Hon är snäll även om hon är lite inskränkt ibland, haha ;)


Sen var det ett kort tag tänkt att vi skulle dra ut med några av dykarna, men vi bangade ur och satt med te och mackor på terrassen och spelade lite kort istället. Sova är skönt ibland också, tro det eller ej.
Dan efter, onsdag, var ju vandring som sig bör, och systeryster följde självklart med. En endaste ensam gäst ville gå korta turen med mig just den dan, och då hängde syrran på mig och den trevliga kvinnan på den leden. Så vi blev totalt tre. Lugnt och skönt, och riktigt fint väder!


Onsdag kväll rullades det tunga artilleriet ut och vi slog på den stoora stoora trumman! Gomiddag för alldeles för många hundra kronor men en fantastisk mysig kväll och såklart riktigt god mat. En restaurang vid namn Grill Paco kanske inte låter eller ser mycket ut för världen, men ett besök innebär ett möte med helt sannolikt en av dom härligaste kypare jag nånsin haft glädjen att ha serverandes mig. Jag har ju träffat honom tidigare, förra året och så, men han är alltid lika fantastiskt kul att ha att göra med. Han ler med hela ansiktet, kallar systeryster för ”la reina” (drottningen) hela kvällen och för sig som en kung mellan de fint dukade borden. Förutom den grymt goda maten gör han hela kvällen minnesvärd, och vi kunde inte låta bli att ge honom en våldsamt trevlig dricks.


Tosdag var det möten som vanligt och inte så himla mycke kul att berätta om. Kvällen åtnjöts på terrassen med en rätt fin flaska vin, ost och kex. Och kortspel såklart, the way it’s supposed to be :)


Fredag är vandring såklart, denna gång med två bilar och liten grupp. Minibussen rymde Björn, systeryster Anna och fem gäster, och jag körde en liten hyrbil med fyra riktigt entusiastiska gäster. Jag brukar förvisso prata mycket, men den bilfärden upp till Santa Lucia var det verkligen riktigt jättepratsamt. Fick så mycke frågor att det nog inte var tyst i bilen en hel minut totalt under hela turen upp haha. Riktigt trevligt folk måste jag säga.
Fredakvällen bjöds det på inflyttningsfest i min gamla lägenhet, bjudna av de två dyktjejerna som har den i år. Lite middag med några av dom bjudna innan vi gick dit, och riktigt kul att sitta där i deras lägga och snacka sen också. Däremot var vi plötsligt på väg ut på krogen sen vid halv två, vilket inte var helt lyckat och mest bara sjukt segt. Så vi ledsna och drog hem igen… Lite antiklimax efter en ju i övrigt bra kväll.


Lördag blev skönt chill (fast inte märkbart bakis alls faktiskt) med sovmorron och lite
sol/bad/läsabrabokiskuggan och så. Sen var det snack om att köra inflyttningsfest i min lägga nu när deras var properly housewarmed, men det blev inte så. Det landade med gemensam matlagning (sju kockar gav rätt schysst teamwork!) och trevlig middag på dyktjejernas terrass. SEN kom kakorna fram! Dom två underbart goda tårtorna (som dom kallades på engelska hela kvällen) från lilla morris i sverige plockades fram och vinglasen fylldes på. På med en bra film som till halva gängets diskreta förskräckelse var textad på svenska, och sen var det mys på hög nivå. Sju pers i den lilla lilla läggan, med varsin liten tallrik med mycke kaka och varsitt glas. När filmen va slut var de kortspel, och vi körde ”maumau” vilket tydligen är en spelkortsversion av ”uno” för er som vet vad det innebär. Riktigt kul, vi vart nog kvar där nere till halv ett eller så! Sen skulle vi gå hem… men vi bestämde oss för att ett dopp i havet är ju helt i sin ordning först haha. Och det var helt vindstilla, så vattnet var otroligt klart och härligt. Och fullmånen lyste sitt kalla vita vackra sken helt obehindrat ner på oss, och vi njöt av livet allt va vi bara orkade!

 

Och nu har även söndan lidit mot slut och här sitter jag och skriver på min gamla dator utan internet uppkoppling. Jag tar med mig texten på en usb-sticka sen, så går de fortare att lägga in nere på it-cafét sen. Kostar billigare då serrni ;)
Idag var det ju också mötesdag som många av er vet (vandring mån, ons, fre; möten tors och sön; ledig tis och lör). Och det var en mycket lyckad dag i det avseendet, så det är ju alltid roligt! Vi har dessutom hunnit äta sushi, fika med Johan och Bettan (mina underbara polare som jag bla brukar klättra med), och kollat ut var, när, hur och vad systeryster ska tatuera till våren när hon kommer tillbaka ner. Det blir sååå awesome, I like it a lot! Jag ska också göra ett par till små på det stället sen i april/maj innan jag drar hem, dom verka riktigt riktigt bra. Både duktiga och härliga människor, även detta precis som det ska va.


-- - --
Nu har snaaart även måndagen gått. Riktigt trevlig vandringsdag runt Roque Nublo, trots lite halvdassigt väder med mulet och hög luftfuktighet. Men trevliga människor och enstaka solglimtar kommer man långt på ska ni veta!

Systeryster har med största sannolikhet jagat in en snäll femtonårig danska och hennes lillebror på att ta sig an guideyrket nån gång i framtiden. Verkligen kul med positiva människor.
Sen har vi idag konstaterat en gång för alla att vissa ryggsäckar, vindjackor och vandringsskor vi har för utlåning bör bytas ut. Bör som i måste. Typ igår eller för några månader sen. En del av dom luktar INTE hallontårta. Så nu har jag och syster inventerat och fört katalog över allt vi har i vanliga väskorna. Ska bara kolla igenom förrådet borta i Bahia Feliz också, så blir det en shoppingrunda senare i veckan. Typ torsdag. Men rätt snart i alla fall. Det måste göras.


Men, matdags nu. Syster har stulit min bok så hon är typ okontaktbar ute på terrassen, men jag är hungrig! Ska göra ett nytt försök att få upp henne ur stolen så vi kan gå och handla.


Och btw innan jag går, jättetack till alla som skrivit eller hälsat grattis till mig i veckan, ni är ju bara helt underbara. Jag hade över hundra trevliga små grattis på facebook! Skitcoolt :D


Stora kramar på er gänget!


Shameless advertisement

Tjo!
Jag har inte så mycket intressant att skriva om från idag, eftersom dagen mest innehållit sovande, slöande och mysande. Hade ett par infomöten nu på kvällen också, men annars har jag bara njutit av att inte vara så bakis som jag egentligen hade förtjänat. Men å andra sidan sov jag rätt länge också :)

Men jag tänkte jag skulle göra lite skamlösreklam för den minst sagt trevliga anledningen till att jag är här, nämligen Rocky Adventure, företaget jag jobbar för.
Först, två av mina bra bilder från bergen förra året!

 

Och så addresserna!
http://www.rockyadventure.com
http://www.facebook.com/rockyadventure

Och våran hemsida kommer inom kort att uppdateras och bli ännu bättre! Jag har sett hur slutprodukten planeras se ut och den är riktigt snygg!
Både på nya hemsidan och på facebook finns massvis med vackra och inspirerande bilder från våran äventyrsö!

Ha det gött mina vänner, vi hörs och ses! :D

Härlig vecka!

Shit så härlig vecka det har varit! Lite blött och surt i måndags kanske, men grymt härliga vandringar både onsdag och fredag :D
Särskilt idag fredag var riktigt fin, med kanonväder dessutom. Blev eventuellt några riktigt fina bilder, som kommer upp på facebook sen. Du har väl varit in och kollat på dom som redan finns där lilla far? (han var tvungen att skaffa facebook nu i höstas speciellt för att kunna kolla dom) hehe :D

Det finns nåt som heter Garbo's; en showresturang i stil med vallmans salonger för er som vet vad det innebär. Och ikväll har dom grand opening säsongs-invigning, till vilken vi är bjudna tillsammans med i stort sett varje skandinavisk charterguide på ön. Blir garanterat bra show, och grymt party! Och efteråt blir det nog att jaga rätt på dyk-gänget nere i playa del ingles, och sen vete gudarna vart man landar eller när man vaknar haha. Fast på ett väldigt ansvasrfullt och klokt sätt förstås ;)


Nu är det dags att dra hem och duscha och käka lite. Det ingår mat i showen, men senast var den inte mycke att hurra för haha. Men vi hörs igen! Over and out!

:D


första vandringen för säsongen

ååååhfyfan… haha...
Första vandringen idag och i morse fick jag ett sms med bl.a. ”hoppas ni får lagom soligt och skönt” och ni får bara en gissning vad som hände…

Nästan framme där vi ska hoppa av bussen på morgonen blåser det in världens dimma söderifrån och vi åker plötsligt i lätt duggregn. Björn börjar prata bara pyttelite för entusiastiskt i micken om att moln ju blåser både in och förbi så fort här uppe i bergen, men några av gästerna skruvar lite på sig. Men alla håller masken. Vi kommer ut ur bussen och utlåningsjackorna tar slut på en millisekund, och fler än en ser tveksam ut. Men väl framme tar det sån tid att lägga om och söka sol på nån annan led, så nu kör vi gänget! Vi rör oss snart uppåt genom den täta dimman med ändå relativt god stämning.

Vi delade upp oss efter en stund enligt konstens alla regler, så några får gå långt och snabbt och några lite kortare och mindre snabbt. Dom som gick lite snabbare hann undan det värsta vädret. Vi som gick lite långsammare timade det lite tyngre regnet perfekt, och blev faktiskt ganska så blöta! Underbart! Typ…
Det var inte så himla farligt, så jag ska egentligen inte alls gnälla, men nog va de rätt blött. Gästerna va iofs nöjda och glada som alltid, det var ju trots allt trevligt och massa intressant information om ön och så. Och nog hade jag också trevligt, skönt att komma ut i mina berg igen oavsett väder :)

Och nu sitter jag och halvsover efter en sanslöst skön dusch, och väntar på att all utlåningsutrustning (jackor, skor och ryggsäckar) ska torka så jag kan ha dom här inne igen och så då dom går att nånsin använda igen. Det är rätt mycke saker, och dom är saftigt blöta. Och min terrass är öppen för vem som helst med nyckel till området (vilket är en hel del folk) så… här sitter jag då. Nån som vill komma över med en dvd-spelare och några filmer? Jag har gott vin, god ost och varm pizza!

Inte??
För långt?
Jaha, kul ni va då.
Då sitter ja väl här själv då.
Tjoho.


dykking!

Tjohoo!

Idag var det surfing på schemat! Men SÅ blev det inte alls…

Istället blev det ett extra infomöte 10.30 och inget riktigt planerat för eftermiddagen… hmm… what to do?
Lunch med en polare? Absolut! Hänga med och dyka kanske? Ja för fan!
Jäktade ner till dykcentret, ätandes halva lunchen i bilen haha. Riktigt god kycklingsallad btw. Kom fram till dykcentret och gear’ade upp, och OJ va härligt de va att komma ner under ytan igen. Det är ju inte så adrenalinpumpande att dyka precis, inte så mycke action eller så. Men shit va najs det är, jag lär dyka en hel del den här vintern också. Förr eller senare skulle jag vilja lägga pengar på ett undervattensskal till min kamera också, så jag får visa er allt det vackra och coola som finns där nere, i den där andra världen jag besöker under ytan. Synd bara att dom där skalen kostar en slant… Men förr eller senare så.
Nu efter har jag hjälpt två dyktjejer flytta in i sin nya lägenhet här i San Agustin. Och det är min gamla lägenhet! Haha, coolt va? Så jag träffade min förra hyresvärd och pratade en massa med honom och så, och han skämtade en massa om att jag skulle bo där med tjejerna och allt. Skitkul fransk/kanarisk snubbe i sjuttiårsåldern typ xD
Fast de ska jag ju inte. Jag ska ju bo i min nya fantastiska lägga uppe i backen! Den va precis så bra som den såg ut, och billigare dessutom. Typ för bra för å va sant :D
Och nu väntar jag på att nån av dyktjejerna ska ringa så det blir nån middag nån gång, med några från dykcentret. Så blir de väl eventuellt en partyrunda sen om jag känner gänget rätt. Den som lever får se!

Och jag hörde idag att syster-yster kommer ner lagom till min fölsedag! Awesome! Miss ya sis, ska bli skitkul att du kommer ner redan nu :D

Och så har jag kanske fixat jobb åt en av mina mest entusiastiska komma-ner-till-grancan-vänner, som förhoppningsvis kommer kunna dra från Norge där hon bott senaste åren, och faktiskt äntligen komma hit som hon började tjata om redan förra vintern haha. Hoppas de funkar, vore också skitkul!

Ahh, nu verkar de va matdags. Puss å kram på er, vi hörs!


Landad och lycklig

Tjo!

Nu är jag tillbaka pà äventyrsön, och det känns precis sà bra som jag visste att det skulle. Men en dag som idag förundras jag över min avslappnade effektivitet i att resa och ta mig omkring i världen. Ett rejält hejdà efter incheckningen, och sen var jag helt on my own.
Jag har ju sagt flera gánger i sommar att "de ska bli sà skönt att glida in och redan kunnat stället, och veta vad man ska göra" och det är precis sà det känns! Fast egentligen pà ett ännu djupare plan än jag väntade mig. Sov som en stock pà planet till Barcelona, genom bàde kaffeinsisterande flygvärdinnor och kraftig turbulens. Klev av och konstaterade att jag bara behövde vända mig om och börja köa igen, för det var samma plan som skulle vidare. Dock blev det mer än en timme försenat, vilket resulterade i en extra macka och den stora kopp kaffe jag inte hade köpt medans jag sovit pà planet ;)
Dà fick jag dessutom aktivt prata spanska igen för första gàngen pà rätt länge. Det krävdes ett "en kopp kaffe... eh..." och ett höjt ögonbryn fràn tjejen i kassan innan jag kom igàng. Men sen hasplade jag snabbt ur mig "un café con leche por favor" med ett urskuldande leende, och jag lyckades till och med förklara att det var läge sen jag hade pratat spanska senast.
Sov som en gris pà nästa flygning ocksà, och vaknade äckelseg men skönt utvilad pà en stekande varm och blàsig flygplats pà Gran Canarias östkust. Snabbt och effektivt var jag nere och hämtade mina väskor, och konstaterade att jag inte visste var busshàllplatsen pà flygplatsen ligger. Ingen kan undgà alla turistbussar, men jag skulle ju faktiskt varken bli charterguidad eller upphämtad, sà jag var pà jakt efter reguljära lokalbussen söderut. En suck, ett par piruetter och en artig fràga senare fick jag artikulerade och tydliga direktioner fràn en glad taxichaufför och hittade hàllplatsen inom kort.

Och inget av det här är ju egentligen speciellt märvärdigt, men det är just det distinkta känslan av att det faktiskt inte är det, som förundrar mig.

Väl framme i San Agustin där jag bor, pà östra kanten av öns sydkust, var jag snabbt och enkelt uppe vid lägenhetskomplexet som jag haft kontakt med under sommarn. Fick en nyckel och ett brev av den trevliga kanariskan i receptionen, och läste att jag skulle fà träffa svenska ägarinnan jag mailat med under sommaren; imorron. Men jag knallade upp till läggan jag fàtt nyckel till och skrattade faktiskt rakt ut av lycka vid förhoppningen att det faktiskt är den jag ska ha hela vintern. Den vi hade pratat om i början av sommaren är inte fanns tillgänglig, men vi har sagt att det skulle fixa sig ändà. Och nu har jag en öppen och ljus skitfin lägga med stort badrum, terrass med riktig havsutsikt, tvà soffor in case of many visitors, och ett sovrum med tvà sängar. Sà jävla awesome, för att tala klarspràk :D
Det jag är rädd för nu är ju om hon vill ha typ hundra € mer i mànaden för den här än den vi pratade om tidigare, för dà kan jag nog inte ha den. Men med lite tur sà löser det sig.

Jag konstaterade att jag inte hade nàgra pengar pà mitt spanska mmobilkort, sà första màlet efter att ha lastat in mig i läggan var att ladda upp kortet. När det uppdraget väl var genomfört ringde jag Björn (chefen) och informerade om mitt lyckade anländande. Han hade precis gàtt upp till gymmet, sà jag drog ju självklart snabbt hem och bytte om, och hängde pà och tränade lite mer än en timma. Skönt att röra pà sig när man suttit still hela dan, även fast kroppen kändes som pasta al dente ungefär.
Grymt kul att träffa Björn igen, och även en annan kille som jag träffade i början av förra säsongen. Sà fick man berätta lite om den sköna sommaren hemma, och att livet leker som vanligt. Och allt verkar ha varit najs här nere ocksà, till ingens förvàning alls.

Och nu har jag, efter att glatt ha àterknutit kontakten med flera affärsbiträden och resturangägare, just käkat lite kinamat och satt mig för att nörda lite som sig bör. Björn med familj var trötta och skulle lägga sig tidigt, sà planen är att hinna hälsa pà dom andra tre imorrn. Nu ska jag bara nörda klart här sà är det nog sängdags för mig ocksà sen tror jag.


Pà det hela taget är jag i alla fall grymt nöjd med livet, och dom dagar som hunnit gà sen jag lämnade Luleà i fredags. Har hunnits med bàde ett och annat, och helgen i sthlm/norrtälje var helt underbar. Lugn och skön, och mysig, och underbar!

Förresten, innan jag slutar. Var det nàn som missades mitt massutskick sà är mitt spanska nummer +34 659 701 372 och jag uppskattar alla typer av glada tillrop de vet ni ;)
Bara att höra av sig ocksà, om det är nàn som behöver en säng/soffa pà gc, jag har ju nàgra tomma hos mig ;)


Vi hörs igen mina vänner, kram pà er :D

RSS 2.0