So much to tell

Hola guapas y guapos :D

Shit va svârt det är att hâlla kontinuitet i det här just nu. Händer för mycke annat hehe. Problemet är ju att det alltid är ett litet projekt att gâ ner till datorn med internet när jag inte har möjlighet att fâ det till lägenheten :P
Men men, bättre lite än inget iaf ju!
En nackdel förutom den allmänna tristessen med en ouppdaterad blogg är ju ocksâ att när jag väl sätter mig har jag sâ förbnnat mycke jag skulle kunna berätta. Men jag skalar av de lite, ska up tidigt imorron och det är redan nu sent som mierda xD
(ja, idag ocksâ)


När morris hade âkt hem blev det onekligen lite tomt i lägenheten, eftersom hon som egentligen bor i rummet brevid inte är hemma sâ ofta haha. Men lite ensamhet är rätt skönt ibland ocksâ, och jag hade inte tid att va själv speciellt länge ändâ. Har varit ute pâ krogen (eller "hâlet" som det heter nere i playa del ingles) fyra gânger pâ en vecka nu typ! Skitkul har det varit, och mer blir det. Nyârsfest med massa charterguider pâ tosdag tex.
Grymt kul att komma in lite mer pâ det där nu, har ju varit en riktig torris (yes, I admit it) tidigare. Dom tvâ senaste gângerna mâste jag iaf bara berätta om!

För att berätta om den första mâste jag först ta lördagen frân början.
Jag, Björn, Kalle och Ann (Kalles fru) var ute pâ specialvandring med en gäst pâ ett ställe som ingen av oss (utom Björn sâklart) hade sett förut. Finns massor kvar att se pâ ön för mig, ojoj, men det här va iaf ett sânt ställe. Det var hands down den bästa vandringen hittills sen jag kom; världens ballaste vandringsled och härligt sällskap!
Specialgästen var Jonas Hallberg, en helt undebar kille som jobbar som glamourstylist i LA till massa snyga kändis-tjejer! När vi kom ner hade han planer pâ att gâ ut pâ krogen efter dusch och middag. Jag nämnde att jag inte är ute sâ mycke, och snart var general opinion i minibussen att jag inte hade nât val mot att följa med hehe. "Visst, why not, Jonas är ju helcool sâ de blir nog kul" tänkte jag och bestämde mig för att hänga pâ.
Nâgra timmar efter vi kommit hem möttes vi och han ledde vägen mot YUMBO center, där det ligger mycke barer och sâ. Gaybarer alltsâ.
Jonas är gay, och han hade ju varit där ett par gânger redan. Jag bestämde mig för att se det som ett studiebesök i en annan värld, och precis sâ skulle man kunna beskriva det även nu i efterhand! Sjukt kul va de iaf! Vi började pâ nât soft ställe och satt och snackade och drack och sâ, men inte lângt senare var de hög musik (riktigt bra musik btw, med musikvideon pâ storbildsskärm) och lättklädda män all around. Det var världens självförtroende-boost, jag var center of attention mer än en gâng kan jag säga. "Oh my god, is that guy yours?? I totally love him!" och liknande. Jag nappade inte pâ nât dock (nähäää??) hehe xD
Men min yumboguide va grymt rolig! Det var aldrig minsta tvekan om att jag inte är gay, men det är länge sen jag hade sâ roligt pâ krogen! Det finns pâ hans blogg ocksâ, och jag ska lägga upp bilder nu nân dag om jag fâr lite mera tid.

Den andra utekvällen jag mâste nämna var i mândags. Just nu är tvâ polare (Julia och Jenny Sjunnesson) nere pâ semester, och vi var ute hela kvällen. Dom anlände med taxi till Kashbah centret, där majoriteten av festandet utspelar sig i playa del ingles, vid tiotiden. Mânga drinkar, en tatuering (Julia), och flera lyckade flytförsök frân jobbiga inkastare senare hade mor, dotter och jag dansat som galningar i mer än fyra timmar! Det var verkligen sjukt roligt! Ocksâ lätt en av dom roligaste utekvällarna hittills!
Hinner nog inte träffa dom nât mer innan dom âker hem redan pâ fredag morgon (trist!!), men det blir definitivt att hitta pâ nât kul i sommar när jag kommer hem! Och om inte annat ska jag garanteat pâ Jennys yogaklasser pâ Inpuls :D


Annars dâ, hmm... JO! Det har regnat!! Som bara faaan!! Förra veckan var vi tvungna att ställa in en vandring, vilket INTE är ofta. Nu har dom flesta dammarna pâ ön gâtt frân typ tomma till att fortfarande ständigt rinna över. Jag hade hört liknelsen innan, att det är mer som att stâ under när nâgon tömmer ut ett badkar än att stâ i ett regn, och det var verkligen nât ât det hâllet!
Jobbigt att bli blöt pâ vandringarna, men lätt värt det :D

För att?
Den här veckan är sjukt fin!! Med strâlande sol, ovanligt hög temperatur, vatten i alla bäckar och dammar och den nya färgen pâ bergssidorna. Det är helt GRÖNT! Det blir bara mer och mer nu, och om bara nâgra dar kommer mandelträden va märkbart närmare den fulla blom i vitt och rosa som kanske är här helt och hâllet om tvâ veckor. Shit, jag mâste verkligen fâ upp lite nya bilder. Det är i stort sett en helt annan ö nu efter regnet!


Lite kort om julafton ocksâ! Hade inga tydliga planer, men jag skulle vara tomte hemma hos Björn och Linda ât busungarna Inez och Leon. Leon är ju bara knappt 1, sâ för honom kvittade det nog hehe, men Inez karmade tomten med storögd och tystlâten förundran. De va jättekul verkligen :)
Efterât kom jag tillbaka som mig själv, och blev glatt visad alla nya leksaker! Kompisarna Pia och Jonas kom dit och sen ât vi världens julbord, men allt frân sill till lindas julköttbullar. Gryymt gott och trevligt va de :D
Sen var det TP (trivial pursuit) hela kvällen, med rödvin, konjak, nötter och julgodis. All in all en perfekt julafton.---------------------

Ja det är mycke möjligt att det var därför tvättmaskinen fuckade ur, men det kvittar. Tröttsamt just dâ, men nu är det iaf rent haha. Nej dâ morris, jag brukar ocksâ sätta pâ den när jag ska iväg. Har inte vait nâgra problem förut, och dâ slipper man ju höra den ;)

Jaa, jag har sett honom!! Shit va gullig han var, och Quino är ett bra namn ocksâ imho :D

Haha, ja de va verkligen tur! Annars hade dagen kanske ballat ur helt xD

---------------------

Eftersom det inte blir nâgra bilder idag (sorry haha) sâ fâr det räcka sâhär for now! Vart ju e hel del ändâ xD
Jättekramar pâ er!! <3

ujuj, sent de blev

hola

satte mig för att skriva ett lângt trevligt inlägg, men nu har det u blivit äckelsent och jag är inte ens nästan klar. sâ de fâr bli imorron eller nât :P

Kram pâ er allihop iaf!

känner du murphy?

Tjo.
Long time no see, my firends. Jag vet jag har tacklat av lite, sorry ;)


Först, innan jag berättar nàt mer, màste jag bara initiera alla er ovetande:
"Om nàgot kan gà fel, sà kommer det att göra det"
-Murphy's lag

Sà, nu kan jag berätta om igàr.
Igàr var en HELT UNDERBAR dag, lite ironiskt sett alltsà.... hehe..
Den började enkelt och trevligt, med frukost och en stor kram till mormor som skulle àka medans jag var i bergen och jobbade. Har varit grymt mysigt och roligt att ha henne här förresten!! Men iaf, vad gäller dagen i sig; so far so good.
Sen tog jag bilen och àkte (liten grupp sà vi hade ingen buss igàr) mot puerto rico för att börja hämta folket. Jag kom dock inte sà làngt innan polisen stoppade mig för en rutinkontroll. Inga problem i vanliga fall, men nu är det ju sà att min plànbok försvann för ett tag sen, och hade inte hyfs att làta körkortet trilla ut och bli kvar.. sà.... jag hade inget körkort pà mig :P
Ett kort tag trodde jag han skulle ge med sig "för den här gàngen" eftersom jag hade bràttom och va trevlig och sà. Och jag sa att det var försvunnet och att jag skulle fixa ett nytt sà fort som möjligt.
Men icke. Jag blev tvungen att ringa runt till bàde mormor, julia och björn för att försöka fà tag pà mitt NIE-nummer bara för att visa att jag faktiskt jobbar här nere och inte bara är en dum turist. Men inte heller det var det enklaste. Björn hade inte kvar pappret med nummret och ingen av dom andra tvà gick att fà tag pà för att kolla pà mitt papper.
Kul... ¿sà vad gör vi?
Vi fick àka hem till mig för att kolla pà papprena och gorma lite till. Allt medans jag blev mer och mer sen till upphämtningen. Folk stod och väntade pà mig, och jag kom aldrig. Björn ringde igen och polisen pratade med honom, och det slutade med att han fick komma ner och visa vem han var ocksà. Nyvaken, upprörd och med sin tio mànaders son pà armen. Hela situationen var sà kass att det nästan var komiskt. Kändes ju inte sà just dà, men nu i efterhand känns det bara sà himla dumt.
Mitt NIE-nummer var iaf i sin ordning, men anmälan pà att mitt körkort var borta gällde minsann inte som nàt bevis. Sà det blev polisanmälan och inbokning av möte pà stationen pà tisdag. Med advokat och översättare...

Sà för att kunna komma dit med god chans att inte fà mer problem fick jag spurta iväg och ta bussen upp till Las Palmas för att fixa blanketter pà svenska konsulatet (som stängde tidigt och inte har öppet pà helgen). Men jag SKA äntligen fà ett nytt kort nu. Och framför allt fick jag ett stämplat intyg pà att jag VISST har körkort, som gäller tills jag fàr det nya kortet.
Jag visste inte riktigt var konsulatet làg, sà jag ringde och fràgade dom vilken busstation som var närmast att hoppa av vid (det finns tre stora stationer i Las Palmas). Björn hade sagt att det enklaste vore att ta en taxi för nàgra €, sà slipper man tänka, men jag snàlade och gjorde en löpning, fràgande efter vägen allt eftersom. Det var à andra sidan inte sà svàrt, ett par kvarter fràn stationen bara. Sà det var en liten vinst mitt i kaoset och stressen :)
När allt där inne väl var gjort gick luften liksom ur mig lite grann, för vandringen hade blivit inställd (polisen hade stoppat björn IGEN, sà det var helt enkelt ingenting som funka igàr) och jag hade inget speciellt att skynda vidare till. Jag ägnade en bra stund (mer än en timme iaf) àt att bara gà ner genom hela Las Palmas, fran las canteras stranden ner till vegueta (det är väl nàgra kilometer typ) och pausa för en latte och ett par bananer. Tillbaka upp pà bussen och hemmàt, inte lika kul att kolla runt i stan när man är där själv hehe.
Väl tilbaka i San Agustin träffade jag precis Kalle och Björn, som hade varit och cyklat lite och gjort NÀNTING kul av dagen iaf, vilket ju var bra att dom fick trots allt trassel.
Precis dà hände dagens faktiska höjdpunkt förresten!! TJ rinde!! Har ju inte snackat med nà emmifràn utom familjen sen jag àkte, sà de va grymt kul at höra hans röst :D
Jag vill inte veta vad det kostade honom att ringa, även om de va ganska kort, men jag tyckte iaf de va sjukt kul :D

Men iaf, moving on. Jag hade min ryggsäck kvar uppe i björns hus sà när jag hade lagt pà sa ja till honom att jag skulle gà upp och träna och sen komma förbi och hämta den, vilket var min enkla plan för eftermiddan. Den planen kom att ändras innan den hann sättas i verket.....

När jag kom in möttes jag än en gàng av Murphy och hans Lag, och han stod och skrattade skadeglatt àt mig. Tvättmaskinen, som varit pà sen morris àkte till flygplatsen, hade fàtt tok-krupp och det làg mellan tretti och fyrti liter skitigt vatten över ca en tredjedel av lägenheten (bra doserat golv där btw hehe).... kul grej att mötas av när man lite trött och hängig kommer in i sitt hem va?
Sà istället för att gà direkt upp och träna làg jag och torkade golvet i ca tvà timmar. Man ska ju alltid se livet positivt, sà... det blev iaf rent och fint till slut xD

Sen var det iaf inte sà farligt resten av kvällen. Tog mig lite middag ur kylen och gick upp och tränade. Hämtade ryggan hos björn, fast det var ingen hemma sà jag bara tog den och gick hem igen. Sen satt jag och plöjde igenom sju avsnitt av 24 säsong tvà, som jag lànat av dom förut. Mormors kanelkaka tog slut och det gick minst tre koppar te och ungefär en halv làda ananas-juice xD
Lugnt och skönt, som avslutning pà den helgalna dagen.


Idag har varit väldigt lugnt och skönt, sovmorron och bara cylkat omkring hela dan typ. Och nu sitter jag här à nördar i lugn och ro.
Pà tal om det, jag fick det absolut bästa öknamnet nànsin för ett tag sen: "men du dà, din bergsnörd"
hahaha :D
Och det stämmer ju verkligen, sà jag sa inte emot xD
Ikväll blir det drag däremot, ska med Julia och hennes dykargäng till Garbo's, vilket är som Vallmans Salonger i skandinavien. Alla bord har en egen uppträdare som serverar och showar pà samma gàng, och sà showar dom tillsammans och fixar och donar. God mat och najs show har jag hört, sà de blir nog riktigt kul :DJag har massa nya bilder förresten, som jag hade tänkt lägga upp nu. Men nu har jag ju självklart inte med mig usb-stickan. Det fàr bli en annan gàng :)
Egoista har genomgàtt en förändring, och Sussie har tagit över en annan resturang, sà förutom att morris har vart här sà har det varit ännu mindre anledning att va här lika mycke som jag har förut. Men nu när jag är själv igen blir de väl säkert lite oftare igen iaf. Att jag säger själv förresten, är för att Julia sover hemma ungefär en kväll i veckan nu när hon har hittat en kille borta i Mogan där hon jobbar hehe. Men hon har det mesta av sina saker kvar, och jag tror inte hon har nàgra planer pà att flytta ut. Meen, vi fàr väl se.


------


HAHA, vadà naken?? Du ska se en del gamlingar pà stranden här, dà snackar vi nakna. Ingen höjdare att mötas av när man joggar vid havet.

Ja du syster lilla, jag vet inte faktiskt hur det är med jobbet. Men när du komer ner kollar vi runt sà finns det helt garanterat nàt coolt du kan jobba med om du vill. Men nog màste du väl ha hunnit fà ihop en liten buffert nu, sà mycke som du jobbar? Ja, klart jag ska säga till dom att dom vill ha dig, och jag har sagt det tidigare ocksà ;)
Du är grymt välkommen när du än kommer, men hör gärna av dig nàn dag innan sà jag inte har lànat ut extrasängen till nàn annan just dà haha xD

---------


Jattekramar pà er alla glada människor!!
:D

den portabla julhelgen

TjO!
Nu har morris som sagt landat in och hunnit se sig om kring lite grann. Verkligen grymt mysigt att hon är här :D
Med sig hade hon även "den portabla julhelgen", nerskickad via henne från min underbart halvgalna familj uppe i norrlandskylan.
Det var, till att börja med, ett helt gäng julklappar som jag inte ska öppna förrän på julafton. Skitcoolt :D
Men det som var häftigast just för stunden när jag öppnade väskan var JULGODISET. Fan va härligt med lite riktigt pappa-julgodis att spara och njuta av. Och mammas pepparkaksdeg och en hel flaska glögg och allt möjligt! Tack familjen, ni är så söta!
Och jag gillade verkligen ditt kort syster lilla! Jag utgår från att du håller vad du lovat och kommer ner i Januari nu haha ;)

Annars har jag väl inte så mycke mer att førtelle tror jag. Mötes-dag idag, så nu har jag varit klart på alla förmiddagsmöten och sen har jag ett par ikväll också. Igår va mysdag med morris, gick en långpromenad längs stranden bort till Maspalomas och mini-öknen på fyra timmar. Gomiddag och lagom tidigt i säng, härlig dag alltså :)

Vandring imorron. Får se om morris ska följa, hon har tagit grispest-spruta nyligen så egentligen får hon inte vandra förrän på onsdag. Men vi får väl se hur hon gör, det blir nog bra vilket som.
Sen har vi förresten sagt att vi måste hyra en bil nån dag så ska jag köra runt henne och kika på massa fina ställen på ön som är svåra att hinna se annars. Ska bli skitmysigt för då får jag kanske se lit emer av dom delar av ön som jag själv inte hunnit utforska ännu.

Men men, nu ska jag gå och leta reda på morris och så ska vi se om vi kan kopiera lägenhetsnyckeln så vi har en utlåningsnyckel. Både nu till mormor och sen till trollsyster och alla andra som ev. kommer bo i min lägenhet haha.

Ha de gott gänget, vi hörs igen! :Dmorr morr

TjO!

Idag kommer supermormor ner och hälsar på över två veckor! Ska bli jättemysigt, och riktigt kul också eftersom hon förmodligen kommer vandra i bergen lika mycke som jag :D
Hon landar nu om ca fem minuter, så jag ska skynda mig hem och städa lägenheten lite till innan hon trillar in med transfer-bussen.

Var på gymmet för första gången på tre veckor i morse, grymt skönt. Känner mig inte det minsta sjukt längre, även om man känner att kroppen är lite klenare än senast ja var där hehe.

Alltid trist då man missar en vandringsdag, men jag behövdes inte där uppe idag och det var ju perfekt att jag kan möta morris nu istället då. Annars hade hon fått sitta ute med allt bagage och häcka i typ sex timmar innan jag kom hem igen, för Julia är borta hela helgen så hon hade inte heller kunnat möta nå tidigare.
Så detta blev helt enkelt utmärkt! Hoppas bara allt går fint med bussen och så, fast jag är inte egentligen orolig. Det är ju trots allt supermorris som är på ingång ;)

Vi hörs igen, kram på er allihop!

RSS 2.0