Lax är najs på tallrik, men inte i låda!

Tjo!

Härom dagen jobbade jag i packhuset och lastade fisklådor igen. Länge sen senast faktiskt, hade ju nästan en och en halv veckas sammanhängande ledigt där ett tag också :)
Inget ont om lax överlag, men dom där förbannade lådorna... haha, man kan typ spy på dom till slut, även om det är sjukt lite nuförtiden. I början var det ju tänkt att det skulle flygas 100 ton lax/krabba per vecka härifrån till Korea, men just nu är verkligheten närmare 10 ton per vecka. Nu senast var det 13 ton. Fast då var det några ton motorer och vajertrummor och sånt så det blev väl kanske kring 30 ton totalt.

Och allt det där står jag och lastar. För hand...
Visst, maskinerna på ett ton styck bär vi väl inte omkring på, men alla frigolitlådor med fisk från Norge staplar vi för hand enligt noga uträknade mönster. Dom kommer på vanliga pallar, och sen ska dom staplas på stora palletter (enorma fyrkantiga ståltallrikar typ) så att dom kan lastas lätt i herrjösses-planet som kommer och hämtar allt. Man lyfter nog några ton per person där på en förmiddag, även nu när det var lite.
Men det värsta är nog inte mängden och vikten på lådorna, utan att man aldrig kan falla in i nån hjärndöd rytm och bara stapla dom. För lägger man minsta fel blir det ett himla liv! Så man måste hela tiden va relativt allert, även om man jobbar å sliter.

Nä usch vad jag gnäller, det är väl inte så farligt egentligen. Omväxling förnöjer heter det ju, och det är ju inte egentligen tyngre än att lasta väskor.
Och nu senast var rätt okej ändå, vi fick fundera ett tag på hur vi skulle lasta alla dessa motorer och andra konstiga prylar för att det skulle ligga så säkert och bra som möjligt, så det blev lite utmaning där. Men när vi hade kommit på ett bra sätt (vilket var mitt förslag, värt att tillägga) så tog det mindre tid att göra klart alla dom sista palletterna totalt än vad det hade tagit att göra den första. Så det kändes ju najs att man hade bidragit lite förutom bara med att stapla lådor :)

Jag tog några bilder den här gången också, så nu får ni se hur det ser ut.


  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0