halsfluss light

tjo

Som jag skrev i förra inlägget så blev det inget kebne den här veckan. Grymt tråkigt, för kollar man nu så ser man att det nog visst hade blivit najs väder där uppe! bummer :(
Men å andra sidan var det nog tur för lilla jag att vi inte åkte. Jag har rejält ont i halsen, och även om jag inte känner mig speciellt sjuk så blir man ju lite hängig när man har konstant jätteont nånstans :P
Och det är så lurig halssmärta också, det sitter liksom ovanför struphuvudet, så jag kan andas, prata, hosta, skratta osv, utan att det gör mera ont än det gör hela tiden. Men just när jag sväljer gör det helt sinnessjukt ont, så det känns ända bak i nacken typ.
Inge kul.
Och gissningsvis inget man hade velat ha när man knatar omkring i fjällen :P

Så dom här lediga dagarna som egentligen inte skulle ha spenderats hemma alls, använder jag nu till att knarka ipren och tycka lite synd om mig själv xD

Kram på er alla där ute! Hoppas ni är friska och njuter i fulla drag av sommaren :D

"huvudansvarig" kan ha sina nackdelar ^^

Tjo!
Grymt kul dag igår, när det vankades magicturnering för alla och envar! Det blev inte så många som jag hade väntat mig, men det var å andra sidan tur på sitt sätt.
Fast nu börjar jag ju i fel ände, jag börjar om ;)



Fredag eftermiddag kring femtiden kanske, jag har just varit på spinning och kommer hem med den bestämda målsättningen att efter middan packa och fixa inför måndagens avfärd mot kebnekaise och några härliga dagar i fjällen tillsammans med pappsen och lillasyster.
Det mesta inför lördagens heldag som huvudansvarig för en av stans störta magicturneringar hittills på flera år kändes under kontroll, jag skulle i stort sett bara planera vandrings-mathållningen och packa allt. Föga anade jag att det inte skulle bli alls så lugnt den kvällen, hehe.

Jag hade tänkt åka ut till universitetet, den fastställda lokalen, bara för att kolla säkert att nyckelkortet funka i dörren och att allt verka okej för lördan. Jag kom dit och drog kortet... Drog det igen och tröck koden jag kom på att man skulle ha också... och drog det igen, och igen, och igen......
FÖRBANNAT!!!
Över tjugo pers hade plötsligt ingen lokal att lira i och det var uppenbart jag var tvungen att lösa detta på något sätt. Paniken spred sig, var i hvte kan man få in tjugo pers med mindre än ett dygns varsel?
Det löste sig till slut och vi fick möjlighet att komma ner i Tärningen Avgör's spellokal "Finkan" tack vare några telefonsamtal av några underbara vänner och den lika underbara Kjelle från iocus som råkar vara lokalansvarig där.
Då började nästa steg i paniken, haha. Hur får jag alla att veta att vi har bytt lokal?? Det slutade med att jag vid tiotiden åkte runt som en illbatting på porsön och tejpade upp papperslappar med karta till finkan.
Kort sagt vart de inget packat eller planerat inför fjällen denna fredakväll... hehe xD

Lördamorronen kom, och det hela gick ju faktiskt hur bra som helst. Nästan alla hittade ner till finkan snabbt och enkelt och någon fick mötas upp så var det också lugnt. Vi blev inte över tjugo som jag hade förväntningar på, så den största turneringen, i ordets rätta bemärkelse, blev det kanske inte. Men väl 14 entusiastiska spelare var vi, och det räckte gott faktiskt. Finkan är lite trängre än klassrummet på universitetet vi har varit i tidigare, så fler är fyra till hade ändå knappt varit genomförbart.

Det hela blev som jag redan har sagt flera gånger till slut en mycket lyckad dag, med många nöjda miner och en lycklig Kjelle som både fått sju nya medlemmar till Tärningen Avgör, och ett lagomt tillägg till Finkan-kiosken. För att inte tala om dom 5200 kr som hans spelbutik iocus drog in på härligheten xD
Dessutom fick vi alla att ansluta sig till deet officiella poängräknings-systemet DCI, så nu kommer alla framtida turneringar i stan vara officiella och bokföras internationellt. Vem vet, vi kanske till och med skickar en eller ett par ner till SM nästa år?

Trots att jag hade ca 50 boosterpaket kvar efter turneringens slut har jag bara åtta kvar nu. Dom sålde som smör i solsken mitt i det allmänna glädjestimmet efter den spännande dagen. Jag fick till och med lyckan att gå lite lite plus på alltihop.

En annan häftig grej som inträffade igår var att Jens faktiskt (tro det eller ej!) INTE vann! Han kom dock på en mycket välförtjänt andraplats. Men det var väldigt roligt för Emil att han vann! Själv kom jag på en stark tiondeplats, vilket kanske inte är min mest smickrande bedrift hittills, men jag lever glad och nöjd på att alla var så positiva och nöjda med mitt arrangemang istället ;)
Jag kom inte ifrån finkan förrän en bra stund efter nio, och då kom vi på att vi inte hade orkat bry oss om att äta middag. Plötsligt blev man elakt hungrig xD
MAX-driven vart nästa stopp, och nån gång vid tolvtiden snubblade jag in hemma och kraschade i sängen. Mentalt utmattad, men mycket nöjd.


Idag har jag jobbat hela dagen, och nu ska jag förbanne mig inte göra nånting. Usch va trött jag är. Jag slapp iofs stå ute i regnet och jobba (var i bagagesorteringen idag), men då lyfter man å andra sidan mycket mer väskor än om man är ute.
Och nu idag visar det sig också att vi skippar kebne också, så min oförmåga att packa på fredan gör inte så mycke. Det ska spöregna hela veckan och då är det inte värt det. Det är jättetråkigt att det inte blir av nu, men vi kanske kan få till det nästa vecka eller så, när det är bättre väder. Det är ju, som jag nämnt tidigare nån gång, det fina med att vara timm-anställd. Alltid finns det nån annan som vill jobba, så man ringer bara runt en minut eller två och poff så var man ledig. Man tjänar ju en liten slant mindre, men i jämförelse med enda chansen att ta kebnetoppen med farsan så är det ett lätt val hehe.
Men på sitt är det skönt att slippa börja packa nu och slippa gå upp före sex imorron bitti. Fast Keb ska bli av i sommar, annars blir ja nog rätt besviken.


Men men, nog nu. De här har ju redan blivit en halv roman xD
Några fina bilder från turneringen, och sen ska jag nog lägga mig och sova framför tv'n eller nåt i den stilen. Kram på er, ha det bra!

  
 

Turist javisst, och vackert bröllop :)

Tjo!

Nu, sent om sider, ska här skrivas en skvätt om förra helgen när familjen sundberg var i stockholm och turistade.
Vi åkte tidigt på morgonen, och sen direkt från arlanda med speed-tåget in till centralen. Sen knalla vi runt hela dagen och fikade, handlade saker, fotade lite och allmänt bara såg oss omkring. Man kände sig som världens turist, haha. Men å andra sidan var man väl det, oavsett hur många gånger vi har varit där.


Vi knallade in på "Café Kladdkakan" och åt en underbart stor och god frukost i form av varma mackor (klockan var trots allt bara typ nio på morgonen). Och all familjens nyttighet till trots kunde vi inte låta bli att dela på en enorm chokladboll till efterrätt. Den var helt sinnessjukt god! Vet inte hur dom hade lyckats, men den var iaf perfekt balanserad, smakade inte smör alls eller för mycke kakao eller något sådant, som såna bollar ju gör rätt ofta annars - både hemma och på café. Åk dit, rekommenderas ;)

  
 

Vidare vi rullade, mätta och slöa, haha. Vi gick länge längs Västerlånggatan (största butik-vägen i gamla stan) och kikade på allt från vikinga-souvernirer till glassbutiken där strutarna bakas medans man ser på. Jag fick inte med mig någon in på Science Fiction Bokhandeln, men å andra sidan lämnade jag stället mycket nöjd med mig själv, i sällskap med nio nyinhandlade fantasyböcker ;)
Totalt la jag nog kring två papp på hela shoppingdagen i huvudstan, för det blev lite kläder och annat krimskrams också. Men de kändes värt, jag handlar ju så sällan grejor så de va faktiskt riktigt kul :)

Sen på lördagen (vi åkte ner torsdagen) var det bröllopet som vi egentligen var där för. Det var jättemysigt, ett borgerligt bröllop med bara närmaste släkt och några få vänner. Hon som gifte sig är morsans kusin :)
Det var en mycket vacker ceremoni nere vid vattnet under en gullig liten kupol. Vigselförrättaren snackade rätt mycke, men det gick ändå väldigt fort i jämförelse vad det kan göra ibland när det är för mycke ceremoni över det hela.
Sen fick vi god mat i form av en sommarbuffé med massa gott. Vi åt och pratade, lyssnade på ett par tal för många, och tittade på presentöppningnen.
Totalt sett ett väldigt trevligt bröllop :D

 

Trevligt i huvudstaden

Tjo!
Ja vet, jag är världens sopa som skriver så sällan nu ett tag. Och inte blir de bättre nu heller, för nu måste ja gå å sova. Upp å lasta fisk igen imorrn, skoj skoj...

Men Stockholm var trevligt iaf, både allt allmänt mys hos släkten och själva bröllopet som ju var anledningen att vi for ner.
Jag ska skriva lite mer om vad vi gjorde och lägga upp en fin bild eller två, men just nu måste jag som sagt krascha på kudden snarast, ujuj.

Gonatt på er, jag återkommer ;)

Mysdag på Klubbviken

Allloooo!
Även denna dag har varit en underbar sommardag! I morse tog jag mig sömnig och seg upp ur sängen lagom i tid för att snabbt packa ihop lite strandgrejor och hinna med bilen när morsan åkte in till jobbet. Klubbviken låg på planeringen och det såg ut att bli grymt najs väder.

Alla vi som skulle med var i god tid vid bryggan och snart satt vi på båten. Vi var jag, Jens, David, Anna, Jonny, Mattias och Bäbis-Fanny. Solen strålade och det var uppenbart att detta skulle bli ännu en i den långa raden av helhärliga sommardagar jag har haft den här sommarn!

Först åstakom vi en entusiastisk match beachvolley, mer eller mindre uteslutande spelad i ett-slag-per-serv-stackatto. Vi är kanske inte VM-material men  vi hade roligt i alla fall! Sen blev de ett ca 40 minuter långt bad i det onekligen lite kyliga havet. Tänk att man kan sysselsätta fyra grabbar över tjugo så länge bara med att ge dom en liten blå boll att kasta en emellan/på varann medans dom badar xD
Sen lirade vi lite kort (Skip-Bo!) på jättefilten som jag hade tagit med mig, och sen var det en mycket enhälligt beslut att ta matpaus. Lite lång väntan bitvis, särskilt för Jonny hehe, men maten var mycket bra! Kort sagt kan jag rekommendera ceasar-salladen där ute ;)

Sen skulle vi ju hem också, och det var äckligt nära att vi missade båten. Vi stod bland dom sista i den gigantonorma kön, mer är tjugo minuter innan båten ens skulle gå, och förberedde oss mer och mer på att få vänta på nästa. Men till slut var vi ombord på M/S Stella Marina och även om det var trångt så hade vi iaf fått plats.
Hade vart tråkigt om man inte kom med, för jag jobbade ett tag nu på kvällen. Mycket lugnt kväll, trots Turkiet-chartern.

Och tidigt imorron bitti bär det av ner till sthlm för att gå på mammas kusins bröllop. Återvänder hem på sönda kväll, och då räknar jag med att folk vill va med på mer spelkvällar, magicturneringar och annat mys och bus :D

Ha det najs!
Vem vet, jag kanske skriver ifrån huvudstaden också ;)

  
   
  

Tjo! :D

Underbar bakisdag ;)

Tjo!
Igår var en grymt najs dag! Natten till igår var jag inte det minsta nykter ALLS faktiskt, större delen av kvällen. Så teoretiskt sett så borde jag typ ha sovit jättelänge och vart jättetrött hela dan igår.
Men! Jag vaknade typ halv elva i Jens soffa, sträckte på mig och såg mig omkring. Jens råkade också vakna typ då, så utan att röra mer än nån enstaka muskel och bara lite grann, så såg vi på ett par avsnitt av nån deckarserie för att ladda inför den obligatoriska efterparty-lägenhetsstädningen. Vi åstadkom lite rester till lunch, städade på en kvart, och gick till blå gåsen och köpte glass i solen :D
Syster passerade stan med bilen, så vi fick skjuts hem ut till gäddvik, där vi ägnade eftermiddan åt allmänt chillande, en del magicspel, och lite matlagning. Bara jag och jens som käkade middag hemma så vi fick laga själva, men de blev riktigt lyxigt.
Vid sex-sjutiden där nån gång så trillade Johanna, Johan och Maria in och vi drog igång en mycket ambitös sällskapsspel-kväll! Frågesportspel var först ut, och sen Svea Rike. Jag orkar inte förklara hur Svea Rike fungerar men det går iaf ut på att bli den största och rikaste ätten i sveriges historia efter att man har spelat igenom några medeltida århundraden. Lite krångligt, men grymt kul :D
Ännu lite senare trillade även Conny, John och Elisabeth in och hängde på spelandet. Så även när Johanna och Maria drog sig hemmåt var vi massa folk som spelade allt vad vi orka, skitkul :D

Det blir fler spelkvällar som denna i sommar, det vågar jag lova!

Sen satt jag och tittade på första solstrålarna som slog emot träden bakom huset en lång stund innan jag gick och la mig. För att vara en sån dag då man lika gärna hade kunnat vakna efter tre och vara halvsovande resten av dagen också, så va detta ju en helt sjukt grym dag. Alltid underbart att hänga med sköna människor och göra roliga saker förståss ;)

 


Ha det najs!
:D

Ny bil på impulsköp!

Tjenixen!

Nu har jag som ni kanske märkte härom dan ledsnat lite på min gamla skrutt-nissan, så jag har kollat lite på blocket och faktiskt hittat några stycken som verkade bra för att vara inom den prisklass jag hade tänkt mig.
Den fick absolut inte kosta över 10.000, men den skulle å andra sidan va så felfri och fräsch som möjligt, oavsett märke och modell. Huvudsaken är iaf att den rullar och inte utövar onödigt krångel på mig ;)

Så efter en del funderande, lite konslutering av bilkunniga människor på jobbet osv, så fastnade jag för den här:


Jag ringde, och han sa att den var skitfin och absolut, den finns kvar. Jag drog till med "Får jag den för fem om jag kommer ikväll?" och han verkade inte ett dugg missnöjd över den idén, så vi bestämde att jag skulle köra ner (till pite) och kolla på den när jag sluta jobba. Så jag, lilla mor och käre far åkte ner å kolla på den, och vips! Så va den min, haha. Hittills verkar den skitbra, så jag hoppas den håller ihop och fortsätter vara det också xD
Nackdel att den luktar LITE wonderbaum iofs, men man får försöka vädra ut det hehe. Men oavsett, jag menar 5k är ju okej för en mer eller mindre felfri bil även om den bara skulle hålla ihop ett år eller två, och håller den länge är det ju bara bonus typ :D

Så nu är det iaf bara att ringa om ni vill ha billig svarttaxi, nu har jag ju plats för MÅNGA fler än i förra bilen! haha
Ha det najs allihop! :D

Lax är najs på tallrik, men inte i låda!

Tjo!

Härom dagen jobbade jag i packhuset och lastade fisklådor igen. Länge sen senast faktiskt, hade ju nästan en och en halv veckas sammanhängande ledigt där ett tag också :)
Inget ont om lax överlag, men dom där förbannade lådorna... haha, man kan typ spy på dom till slut, även om det är sjukt lite nuförtiden. I början var det ju tänkt att det skulle flygas 100 ton lax/krabba per vecka härifrån till Korea, men just nu är verkligheten närmare 10 ton per vecka. Nu senast var det 13 ton. Fast då var det några ton motorer och vajertrummor och sånt så det blev väl kanske kring 30 ton totalt.

Och allt det där står jag och lastar. För hand...
Visst, maskinerna på ett ton styck bär vi väl inte omkring på, men alla frigolitlådor med fisk från Norge staplar vi för hand enligt noga uträknade mönster. Dom kommer på vanliga pallar, och sen ska dom staplas på stora palletter (enorma fyrkantiga ståltallrikar typ) så att dom kan lastas lätt i herrjösses-planet som kommer och hämtar allt. Man lyfter nog några ton per person där på en förmiddag, även nu när det var lite.
Men det värsta är nog inte mängden och vikten på lådorna, utan att man aldrig kan falla in i nån hjärndöd rytm och bara stapla dom. För lägger man minsta fel blir det ett himla liv! Så man måste hela tiden va relativt allert, även om man jobbar å sliter.

Nä usch vad jag gnäller, det är väl inte så farligt egentligen. Omväxling förnöjer heter det ju, och det är ju inte egentligen tyngre än att lasta väskor.
Och nu senast var rätt okej ändå, vi fick fundera ett tag på hur vi skulle lasta alla dessa motorer och andra konstiga prylar för att det skulle ligga så säkert och bra som möjligt, så det blev lite utmaning där. Men när vi hade kommit på ett bra sätt (vilket var mitt förslag, värt att tillägga) så tog det mindre tid att göra klart alla dom sista palletterna totalt än vad det hade tagit att göra den första. Så det kändes ju najs att man hade bidragit lite förutom bara med att stapla lådor :)

Jag tog några bilder den här gången också, så nu får ni se hur det ser ut.


  
 

skitbil

Min bil börjar bli lite trött på mig. Eller trött på livet i allmänhet kanske. Den har inte dött helt ännu men det är ungefär en gazillion småsaker som måste fixas med den.
Så jag var till verkstan med den idag, men då har dom ju självklart helt fullt fram tills dom stänger en hel månad för sommaren. Så nu blir de att jaga bra verkstad till min lilla nissan, annars blir det körförbud :P

Har tänkte jag skulle köpa en ny bil istället, men det känns inte värt nu precis innan jag ska utomlands i över ett halvår. Köpa en ny när man kommer hem hade ju vart mera najs. Men vi får väl se, den kanske överlever tills jag åker trots allt.


Pantless-o'-clock!

Tjena!

Jag måste bara berätta om igår, det var lätt ett av dom roligaste partyna jag har varit på! Helt nykter och ändå blev jag kvar till efter klockan 6 på morognen, haha. Det var massor med folk där som jag typ har känt jättelänge fast bara lite grann genom andra och så, och nu känner jag dom mycke bättre å de e ju alltid najs :D
Dessutom var det massa annat trevligt folk där så det fanns alltid nån att snacka med och bara hänga och chilla även om man va nykter själv. Skitkul! Jag fick också massa beröm av folk jag kände för hundra år sen innan jag blev smal, så det var alltså både trevligt och en lagom självförtroende-boost!
Sen lite senare vart det ännu mer intressant... eller hur man nu ser på det xD

"Klockan är pantless-o'-clock!" utropades och plötsligt gick alla runt utan byxor!
Oookeeejj... ajja, jag hänger väl på! Vad är det värsta som kan hända, hehe? xD
Förutom det ökända böglyftet förstås, vilket det debatterades länge och högljutt om huruvida det var läge att utföra...

Men tro inte att det slutade där hehe! När första hypen över pantless-o'-clock dog ut och alla var relativt bekväma med detta halvnakna faktum blev det även "shirtless-o'-clock" och sen var det bara bh'ar & trosor, kalsonger, och strumpor kvar så långt man kunde se. Jag erkänner att jag tog på mig byxorna rätt snabbt efter att shirtless kom igång, men jag var ju trots allt nykter och jag va iaf topless resten av kvällen haha.
Jag tror inte det blev något riktigt böglyft till slut, men väl en hel del fulla människor som tog på varandra haha. Helt underbart halvsjukt att stå och beskåda med nyktra ögon xD
Vid något tillfälle ryktades det att det pågick en spontanorgie på övervåningen, men jag kände inte för att utforska närmare så jag kan varken bekräfta eller förneka hehe ;)


Det var iaf både den sjukaste och en av dom bästa fester jag har varit på.
Hade vart kul att ha mer bildbevis, men den här får duga ;D


Johanna intar Luleå :D

 Tjo!
Nu har det nästan blivit vanlig ordning att jag har ett par dagar emellan varje inlägg :P
Men men, man gör sitt bästa.

Härom dag kom upp Johanna till Luleå och hälsar på! Skitkul, man träffas ju inte så ofta längre.
Det blev mysdag med bad i solen och gofika och lite sånt. Måste se till att ses nå mer före hon far ner igen också :)




RSS 2.0